Onze werkwijze

“Ik sta aan het begin van een complexe en grondige renovatie/herinrichting, maar hoe ga ik deze weg eigenlijk bewandelen?”

Onze werkwijze

“Ik sta aan het begin van een complexe en grondige renovatie/herinrichting, maar hoe ga ik deze weg eigenlijk bewandelen?”

Cubics organiseert en coördineert het gehele traject, van ontwerp tot realisatie. Door onze expertise, de begeleiding van een projectmanager en het uitstekend netwerk van specialisten, kun je rekenen op efficiënte communicatie, minimale belasting en maximaal resultaat. Om het proces succesvol te laten verlopen, nemen we de volgende stappen:

Initiatiefase
De initiatiefase is de start van het project. Het doel van deze fase is om te onderzoeken hoe we het project haalbaar gaan maken. Er wordt gekeken wie het project zou kunnen uitvoeren, welke partij(en) betrokken moeten worden bij het project en of er voldoende draagvlak is voor het project.

Definitiefase
Het is belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium de eisen en wensen inzichtelijk te maken. Tijdens deze fase komen dan ook diverse zaken aan bod. Met welke beperkingen moeten we rekening houden? Welke functionele en praktische eisen stel je? Wat wil je bereiken met alle veranderingen? Heb je al een sfeer voor ogen of gaan we hier samen met onze interieurontwerper over sparren?

Ontwerpfase
Met de eisen- en wensenlijst die wordt opgesteld tijdens de definitiefase kunnen ontwerpkeuzes worden gemaakt. Zo wordt er een ontwerp gemaakt dat aansluit op je wensen. Denk hierbij aan een moodboard, 2D bovenaanzicht, 3D renderingen, walk through film en fotoimpressies. Naar aanleiding van het gemaakte ontwerp wordt een keuze gemaakt voor het definitief te realiseren ontwerp.

Voorbereidingsfase
Gedurende de voorbereidingsfase leggen we samen de invulling van onze afspraken vast, om wederzijdse verwachtingen op elkaar af te stemmen. Indien nodig worden professionele partners ingeschakeld. Daarnaast worden de planning en het draaiboek op elkaar afgestemd. Verder worden er materialen en hulpmiddelen besteld en krijgen de betrokkenen de nodige instructies. De voorbereidingsfase is pas afgerond wanneer de realisatie kan starten.

Realisatiefase 
Tijdens de realisatiefase wordt het project zichtbaar. In deze fase vindt de bouw en inrichting van het project plaats. Onze designers zijn bezig met het ontwikkelen van beeldmateriaal, onze aannemers zijn aan het bouwen, ingemeten maatwerk wordt geplaatst en de inrichting wordt verder verzorgd. De reorganisatie is daadwerkelijk in gang gezet en het eindresultaat nadert.

Nazorgfase
Een fase die vaak over het hoofd gezien wordt, maar zéér belangrijk is: de nazorgfase. In deze fase worden activiteiten ingepland zoals: handleidingen schrijven, instructies en trainingen voor gebruikers, onderhoud van het resultaat en evaluatie van het project.

Alvast ideeën op doen? Bekijk ons veelzijdige projectportfolio!

 

Waar kan ik je mee helpen?

Harold van Breugel

Accountmanager Projectinrichting

Marco van Gaal

Accountmanager Projectinrichting

Philippe Landzaat

Accountmanager Projectinrichting