View more
Zero Trust

De Zero Trust aanpak kent ‘never trust, always verify’ als leidraad. Vooraf  is er geen aanname over de mate van betrouwbaarheid; of het nu gaat om gebruikers, hosts of datasets. Daarnaast is toegang tot data gelimiteerd op een need-to-know basis.

Cubics, officieel partner van Zscaler, introduceert en implementeert met Zscaler een betaalbare Zero Trust architectuur bij je organisatie, die al binnen 8 uur werkbaar kan zijn. De kracht van Zscaler zit in toekennen van slechts één enkele gebruiker die toegang heeft tot een specifieke applicatie. Hierdoor verkleint de aanvalsoppervlakte voor een hacker en vermindert het bedrijfsrisico’s.

Direct aan de slag? Neem dan contact op met onze Cybersecurity afdeling.

Zscaler verzorgt wereldwijd beveiligingsdiensten en beschikt over 100 datacenters en de grootste beveiligingscloud ter wereld. Zscaler brengt rust in je IT door deze optimalisatie van je beveiligingsomgeving en maakt je organisatie weerbaarder tegen aanvallen van hackers.

De traditionele wijze waarop netwerken worden ingericht, gaan we los laten. Ook de ‘vertrouwde’ VPN verbindingen gaan we niet meer gebruiken. Deze vervangen we door een SSL-tunnel met een reversed proxy, waardoor alle data direct vanaf een end-point versleuteld is.

Zscaler in het kort…

We nemen je graag mee in een beknopte omschrijving van het product. Want waarom gaat dit Rust in je IT opleveren? En net zo belangrijk, wat en hoe levert het iets op voor je organisatie.

Voordeel van het inzetten van Zscaler.
Het grote voordeel van Zscaler ten opzichte van een VPN is dat de SSL-tunnels die Zscaler gebruikt op zichzelf staan. VPN-gateways zijn heel duidelijk te herkennen en te achterhalen en dus ook makkelijker te hacken, met alle gevolgen van dien. Als een hacker eenmaal achter de VPN weet te komen zit hij vaak op het gehele bedrijfsnetwerk. Een SSL-tunnel is simpelweg een routering van de verbinding en daardoor onzichtbaar van buitenaf.

Zscaler gebruikt alleen eigen technologie.
Zscaler heeft ervoor gekozen om alle technologie voor hun oplossing zelf te ontwikkelen en een security cloudplatform te leveren dat is gebouwd from scratch. Zelfs de Next Gen firewall en DLP-product zijn volledig zelf ontwikkeld en zeer geschikt voor enterprise-organisaties.

Zscaler plaats SSL-tunnels.
Zscaler zet tussen elke cliënt of router op kantoor een SSL-tunnel op. Hierdoor is de verbinding tussen de client of de kantoorlocatie en het datacenter van Zscaler altijd versleuteld. Er kan worden gekozen voor een applicatie op de client en/of het koppelen van een compleet bedrijfsnetwerk.

Zscaler heeft de grootste beveiligingscloud ter wereld.
Doordat Zscaler meer dan 100 datacenters in gebruik heeft, beschikt het ook over een enorme hoeveelheid aan dataverkeer waarbinnen het malware-patronen kan analyseren. Het voordeel van 100 datacenters is dat je altijd een razendsnelle verbinding hebt met het datacenter en je clouddiensten. Er is altijd wel een node in de buurt en binnen die Zscaler-nodes zijn weer connecties met alle bekende Cloud service providers. Door gebruik te maken van Zscaler is al het internetverkeer versleuteld en wordt het onderworpen aan een aantal beveiligingen.

Zscaler detecteert aanvallen of een uitbraak van malware.
Zscaler is in staat om aanvallen op een bedrijf of een uitbraak van malware zeer vroegtijdig te detecteren. Daarvoor hebben ze de Cloud sandbox ontwikkeld. Als ze iets vinden wat mogelijk ongewenst is, kunnen ze dat in quarantaine of in de Cloud sandbox plaatsen en gedurende een aantal dagen monitoren om te zien wat het doet. Doordat ze zoveel dataverkeer kunnen analyseren, maken ze veel gebruik van gedragsanalyse om mogelijke hackers, malware of DDoS-aanvallen vroegtijdig te detecteren. Deze gedragsanalyse is daarmee ook een defensief middel tegen Advanced Threat Protection (ATP).

 

Wat levert het direct op?

Snel een veilig netwerk
De implementatie van Zscaler duurt tussen de 6 en 8 uur. Hierdoor heb je snel een veilige netwerk omgeving voor je bedrijf.

Snelheidswinst
Het gebruik van Zscaler kan in sommige landen ook een forse snelheidswinst opleveren.  Dit is mogelijk doordat Zscaler directe verbindingen heeft met veel cloudpartners.

Inzicht in wat werknemers doen
Als klanten ervoor kiezen om dataverkeer te delen met Zscaler, is het ook mogelijk om hier analytics op los te laten. Bijvoorbeeld welke websites er worden bezocht, hoe vaak en waar de beveiligingsfeatures tegen aan zijn gelopen in het dataverkeer.

Privacy
Ongeacht waar een medewerker zich in de wereld bevindt, wordt er altijd verbonden met de snelste locatie van Zscaler. Waarbij de privacy is gewaarborgd.