Het Nieuwste Werken

Cubics IT & Interieur wil samen Het Nieuwste Werken vormgeven

Kennis ophalen én doorgeven

Wanneer de omstandigheden lastig zijn, gaan wij niet bij de pakken neerzitten. Integendeel! Wij proberen dan juist een flinke slinger aan de situatie te geven en er de positieve kanten van te blijven zien. Zo ook in het geval van corona. Want hoe bizar en uitdagend deze periode ook is, we kunnen ervan leren. Samen! We zijn ervan overtuigd dat de 1,5 meter-economie van tijdelijke aard is. Maar dat weerhoudt ons er niet van om kennis te vergaren over de positieve kanten van de manier van werken vandaag de dag. Want de nieuwe werkelijkheid kent ook z’n voordelen. Aspecten die we heel goed kunnen doorvertalen in nieuwe concepten voor de periode ná corona. Concepten voor ‘Het Nieuwste Werken’, zoals wij dat inmiddels noemen. En dus gaan wij de komende weken op reis langs vele mooie bedrijven. Om kennis op te halen, en vervolgens weer te delen. Want samen staan we sterk, daar zijn wij van overtuigd!

Een lange historie als het gaat om IT en interieur

Tot 5 weken geleden waren wij ervan overtuigd precíes te weten hoe we onze klanten aan de perfecte inrichting van een ruimte en de juiste IT-oplossingen konden helpen. Met een gedegen plan en een inspirerend ontwerp zorgden we voor een energiek interieur mét binding en beleving. En met een onbegrensd IT-netwerk brachten we rust; zeker, veilig en foutloos. Corona maakt echter dat eenieder anders moet werken; op afstand en vanuit huis. Daar willen wij van leren. Zo proberen we uit deze moeilijke tijden ook iets positiefs voor de toekomst te halen.

De voor- en nadelen van werken op afstand

Vanwege corona treden we niet meer fysiek met elkaar in contact, maar verloopt alles via ‘glas’. Het werken vanuit huis − iets waar veel opdrachtgevers in eerste instantie huiverig voor waren − blijkt nu toch uitstekend mogelijk. We missen dan wel collega’s om ons heen en de gezellige momenten bij de koffieautomaat, maar daar staan ook veel voordelen tegenover. Zo is de huidige werkwijze beter voor het milieu en de werk-privébalans, en is het tijdbesparend. Én het bevordert de productiviteit, want die neemt in sommige gevallen wel degelijk toe. Evenals de mate van eigen verantwoordelijkheid en betrokkenheid.

Gaan we na corona weer op de oude voet verder?

Het is de vraag of we na corona weer 8 uur lang op kantoor gaan zitten. En of we weer massaal aan gaan sluiten in dagelijkse files. We zien nu al dat er behoefte blijft aan een ontmoetingsplaats waar je samenkomt met collega’s om op weg naar prestaties je kennis, kunde en energie te delen. Maar de frequentie van samenkomen gaat in de toekomst wellicht dalen, en ook de plek van samenkomst kan gaan variëren. Hoe dat het beste vorm kan krijgen? Die vraag hopen we binnenkort te kunnen beantwoorden.

Het Nieuwste Werken

De komende maanden gebruiken we om samen met opdrachtgevers te onderzoeken welke voordelen het werken in tijden van corona heeft. Wat leert het ons? En hoe kunnen we dat in Het Nieuwste Werken doorvertalen? Wij gaan op zoek naar antwoorden. Want waar worden mensen nu écht gelukkig van? Past de huisvesting van de bedrijven nog wel bij die nieuwste manier van werken die op stapel staat, en hoe zit dat met het meubilair en de inrichting? Hoe zorgen we voor de beste energie, binding en beleving op een thuiswerkplek? En tot slot: hoe zorgen we er met IT voor dat we − ook op afstand − áltijd met elkaar verbonden zijn?

Kennis ophalen om deze te delen

De bovenstaande kwesties zijn stuk voor stuk vragen die we willen stellen tijdens onze reis langs vele mooie bedrijven. Omdat je samen altijd sterker staat, kunnen onze opdrachtgevers de komende dagen op een telefoontje van onze kant rekenen. Gewoon om eens te vragen hoe het met ze gaat, wat bij hen werkt, en wat juist niet. Om te leren van eenieders ervaringen, en om onze opdrachtgevers uiteindelijk van waardevol advies wat betreft Het Nieuwste Werken te kunnen voorzien. Een van onze kernwaarden is immers vriendschap, en die past meer dan ooit bij deze tijd en onze ambitie. En kennis ophalen om deze vervolgens weer te delen, dat is ware vriendschap, als het ons vraagt!

Ben je nog geen klant bij ons, maar wil je wel graag met ons in gesprek? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer weten over onze zoektocht naar de invulling van Het Nieuwste Werken?

Onze directeur-eigenaar Ard Smulders vertelt je er alles over.

Leave a Reply